·
Home
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
Overzicht Therapieën
 
·
1e Chakra Basis
 
·
2e Chakra Heiligbeen
 
·
3e Chakra Zonnevlecht
 
·
4e Chakra Hart
 
·
5e Chakra Keel
 
·
6e Chakra Voorhoofd
 
·
7e Chakra Kruin
 
·
Reiki
 
·
Reconnection
Overzicht Thema's
 
·
11:11 Code
 
·
De Arcturiërs
 
·
De Mozes Code
 
·
Engelen Pagina
 
·
Spirituele vakanties
Overzicht Boeken
 
·
Eckhart Tolle
 
·
De Kinderen van de Wet van Een
 
·
De Binnenste Kring
 
·
De Maria Magdalena Code
 
·
Multidimensionaal bewustzijn
 
·
Ziekte is onwetendheid
 
 

 

 
  4e Chakra - Anahata chakra - Hart Chakra
     
 

Thema: Verbinding met jezelf en de ander (onderste drie chakras met bovenste drie chakras)

Het vierde Chakra is ons Hart Chakra in het Sanskriet Anahata genaamd wat betekend ' geluid dat gemaakt wordt zonder dat twee dingen elkaar raken'. Tevens heeft het de betekenis van onaantastbaar, zuiver en onkwetsbaar.

Het is het eerste Chakra dat los staat van de aarde. Het Perineum is aarde, Sacraal-Chakra is water en Zonnevlecht is vuur, en hoewel vuur niet gebonden is aan de zwaartekracht van de aarde, is het wel gebonden aan zijn brandstof welk aards is.
Met het Hart-Chakra verlaten we de Fysieke Chakra's en komen aan bij onze emotionele Chakra's (Hart- en Keel-Chakra).

Anahata is Sanskriet voor ongebroken, ongeschonden en is het vierde chakra volgens de tradities binnen het hindoeïsme en yoga, waarbinnen chakra's lichamelijke, emotionele en spirituele componenten bevatten. Anahata bevindt zich bij het hart en vormt het centrum van de mens en wordt gezien als de verbinding tussen de onderste drie chakra's van de instincten met de bovenste drie chakra's van het hogere, menselijke bewustzijn.

Hartchakra olie Roos van Cosmic&Flower Chakraoliën
Ik Bemin en Word Bemind

Egypte is het Hartchakra punt van Moeder Aarde. In alle religies en wijsheidsleren ter wereld wordt over de onvoorwaardelijke liefde gesproken. Het Egyptische dodenboek omschrijft dat er gewone stervelingen zijn die bewust door het leven gaan, intelligenties die ontwaakt zijn én dragers van het zelfbewustzijn. Lichtschepsels bekleed met macht die de verheffing van de menselijke wil tot doelen stellen die werkelijk humaan zijn. Dit vereist het ontwaken van de Hartchakra, bij uitstek het symbool van liefde en mededogen. Het proces van spirituele ontwikkeling gaat dan nog verder.
Roos werkt op het emotionele niveau. Reinigt disharmonie van de Hartchakra membramen en het causale psychische Lichaam. Het geheim van Roos is dat het de mensheid helpt om de Hartchakra zo te zuiveren dat deze alle onverwerkte emoties los kan laten. Hierdoor kan de Hartchakra helen, zich openen en de aura versterken. Roos zorgt voor harmonie en innerlijke rust, werkt ontspannend en kalmerend. Opent ons ZIJN op het hoogste niveau van liefde, het vermogen om lief te hebben en om in vreugde en mededogen situaties en onze medemens in het dagelijkse leven te begrijpen. Te vergeven en vanuit het hart te accepteren. Roos is een meester olie in het helpen communiceren via ons liefdescentrum de Hartchakra en beschermt tegen belastende invloeden van buitenaf.
Roos versterkt het immuunsysteem en het zenuwstelsel en werkt op emotionele verstoringen die fysieke klachten veroorzaken zoals migraine, hoofdpijn, slaapstoornissen, schouder en nekpijn, heeft een harmoniserende werking op het hormoonstelsel en vermindert stress.
Voor de huid is roos voedend en verzorgend, geeft veerkracht en herstelt de soepelheid en levenskracht van de huid.

Krachtwoorden toegevoegde Cosmic&Flower Energy:
Activeert evenwicht/balans in het er vanuit je hart durven zijn.

Gebruik advies:
Als massage- huid of badolie, als parfum en verdampen in een oliebrander. Tip, gebruik Roos in een combinatie van hierboven benoemd gebruiksadvies.

Bestel hier een van de chakra olië

Lichamelijk
Dit chakra hoort bij het hart, de longen en de ademhaling. Een stabiele bloedsomloop, een sterk hart, een gezond hartritme en een diepe ontspannen ademhaling zouden erop duiden dat dit hartchakra in balans is. Een verlaging van het energieniveau van dit chakra zou zich uiten via allergie, astma en infectiegevoeligheid. Van hieruit wordt de liefdesenergie gestimuleerd, getransformeerd naar het 'Christus bewustzijn'. Stimulerende energiekanalen zijn de Niermeridiaan, Kringloopmeridiaan, Drievoudige verwarmermeridiaan, Du Mai 11, ren Mai 16.

Emotioneel
Het Anahatachakra vormt het centrum van de mens: dit chakra verbindt de onderste drie chakra's van de instincten met de bovenste drie chakra's van het hogere, menselijke bewustzijn. Het vierde chakra is het energetische centrum van liefde, medeleven, menselijkheid en geborgenheid. Het zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander en voert van het ik-bewustzijn naar het wij-bewustzijn.

Symbolisch
Anahata wordt geassocieerd met de volgende symbolen:

 • Goden: Vayu, Isha and Kakini
 • Element: lucht
 • Dier: antilope
 • Lichaamsdelen: hart, huid
 • Planeet: Jupiter
 • Leeftijd: 21 - 28 jaar
 • Edelstenen: Aventurijn, Olivijn, Malachiet, groene Toermalijn, Smaragd, Chrysopraas, groene Fluoriet en Jade
 • Zintuig: tastzin


Mededogen en compassie tonen zijn uitermate belangrijk bij het Hart Chakra.
Je moet van jezelf houden (eerste drie Chakras) wil je van anderen kunnen houden (Hart Chakra). Maar je moet van anderen kunnen houden wil je van jezelf kunnen houden. Een paradoxaal gegeven dat voortkomt uit het feit dat het Hart Chakra ons middelste Chakra is (uitgaande van het 7-Chakrasysteem). Het is geven en nemen, Ying- en Yang, hier ontmoet je je eigen innerlijke weegschaal. En die balans zoeken is verdraaid moeilijk.
Bij onze Zonnevlecht ontwikkelde we ons Ego en onze individualiteit. Bij ons Hart Chakra zetten we onze individu voort door een belangrijk evenwicht te vinden tussen onze innerlijke vrouwelijke kant en onze mannelijke kant.
Ondanks de emancipatie hebben we geleerd dat jongens en mannen sterk zijn, spelen met auto's, niet huilen, stoer en rationeel zijn en hun emoties niet teveel laten zien. Dit veroorzaakt een gefixeerdheid op het mannelijk component.
Meisjes en vrouwen behoren zorgzaam, lief en teder te zijn, spelen met poppen en zijn meer emotioneel. Ook hier treed snel een gefixeerheid op maar dan op het vrouwelijke component.
Een sterk mannelijk component als man zijnde of vrouwelijk component als vrouw zijnde heeft niet alleen een sterke invloed op jezelf, maar ook op je relaties en de liefde of aversie die je voelt naar anderen.
Het Hart Chakra is wat dat betreft een echte weegschaal. Als een man zijn eigen vrouwelijke aard verwerpt dan verafschuwt hij ook snel mannen die dat wel hebben. Tegelijk verwacht hij van zijn vrouwelijke partner een zeer sterk vrouwelijke aard. Elk stukje onafhankelijkheid, eigen mening, stoer gedrag van de vrouw is dan ongewenst.
Een vrouw die haar mannelijke kant niet goed heeft ontwikkeld zal juist vallen op "echte" mannen die krachtig, deskundig, zelfverzekerd en stoer zijn.
Liefde is ook iets dat we allemaal nodig hebben. Een baby is nog maar net geboren of heeft de hulp en steun van zijn ouders nodig. Een kind, puber, adolescent, jonge volwassene, midlife-crisis-er, jong bejaarde of oudere jongere, iedereen heeft liefde nodig. Iedereen heeft op één ander niveau liefde nodig en op zich is dit heel mooi te koppelen aan de ontwikkelingsstadia van de afzonderlijke Chakra's, maar feit blijft dat iedereen liefde nodig heeft.
En dan ook nog het liefst onvoorwaardelijke liefde. Liefde die er gewoon is, en waar je niet perse iets voor terug hoeft te doen. Daarom is pure ouderliefde de mooiste liefde die er is. Deze is namelijk altijd en onvoorwaardelijk aanwezig. Toch is het hier waar de schoen vaak wringt.
Juist omdat iedereen liefde nodig heeft, maar moeite heeft het te geven te delen of te ontvangen, krijg je de meest uitzonderlijke uitwassen. Mensen hebben behoefte aan liefde, maar schamen zich er tegelijk voor. Daardoor transformeren ze het tot iets waar ze zich niet voor hoeven te schamen. Ze ervaren de Liefde niet vanuit hun (emotioneel gerichte) Hart-Chakra, maar vanuit hun (Fysieke dus Ego gerichte) Zonnevlecht of Sacraal-Chakra. Door deze verschuiving van beleving vindt er een transformatie plaats van onvoorwaardelijke Liefde naar voorwaardelijke Liefde. En de voorwaarde is het Ik of het Ego. Bijkomende emoties als macht, jaloezie, angst, woede, Egogerichte sex en vooroordelen komen dan weer snel de hoek omkijken. Hierdoor wordt het Ego op de eerste plaats gezet en bepaald het egocentrisme voor een belangrijk deel je gevoel van Liefde.
Het Hart-Chakra is zodoende over het algemeen het minst ontwikkelde Chakra. En dit is paradoxaal met het gegeven dat Liefde het allergrootste genoegen van elk levens wezen is. Zou iedereen die behoefte aan Liefde vanuit het Hart-Chakra beleven, dan zou het er iets anders uitzien op deze aardkloon. Juist het bestaan van welke vorm van onrecht geeft aan dat Liefde voelen vanuit het Hart-Chakra een moeilijke opgave is.

Harmoniseren van het Hart Chakra:

 1. Stel je open voor schoonheid. Ga de natuur in, daar waar het groen is.
 2. Verwen uzelf, laat u regelmatig masseren.
 3. Integreer groen in uw kleding en interieur. Zet kamerplanten in uw woonkamer neer.
 4. Probeer op een liefdevolle manier met familie en vrienden om te gaan.
 5. Probeer mensen een aan te raken.
 6. Probeer ook eens liefdevol en begripvol met mensen om te gaan die u minder liggen.
 7. Luister naar lichte, vrolijke muziek: Singer-Songwriter, Mozart, Hayden, Bach.
 8. Als u mediteert, zing een lage AAAAAAA klank.

4e chakras en Referentie punten

 • Ik accepteer mijn Zelf
 • Ik ben het waard te beminnen
 • Ik ben het waard bemind te worden
 • Ik kan Liefde geven
 • Ik kan liefde ontvangen
 • Ik kan mij verbinden met mijzelf
 • Ik kan mij verbinden met de ander
 • Ik aanvaard mijn mannelijke (vrouwelijke) aard
 • Ik voel liefde voor de ander
 • Ik houd van andere mensen
 • Ik heb een goed ontwikkelde eigenwaarde
 • Ik heb een positief zelfbeeld
 • Ik ben destructief
 • Met al mijn mededogen en compassie kan ik liefde voelen met alle levende wezens
 • Ik houd van mijzelf zoals ik ben
 • Ik reageer vaak overgevoelig en sentimenteel
 • Ik koester mijn verdriet
 • Ik blijf hangen in mijn verleden
 • Ik kan intieme relaties onderhouden
 • Ik wil alleen worden gelaten met mijn gevoel
 • Ik ben bang voor een zelfconfrontatie
 • Ik ben bang voor rust en stilte
 • Ik ben overdreven kwetsbaar
 • Niemand houd van mij
 • Ik ben bang voor afwijzing
 • Ik kan voelen met mijn hart
 • Ik kan mijn angsten loslaten
 • Ik kan mijn verdriet loslaten
Hartchakra olie Roos van Cosmic&Flower Chakraoliën

De unieke lijn van deze 7 Cosmic & Flower chakra oliën
zijn een combinatie van 7 heilige Egyptische chakra oliën en een Cosmic & Flower Energy.

De 7 chakra oliën:
Sakkara is het oudste complex met koningsgraven, waaronder de allereerste Piramide van Djoser. In 2002 werden daar twee graven uit de periode 2.300 jaar v. Chr. geopend van overleden artsen van het Koninklijke hof.

In deze graven vond men tabletten van het fijnste albast met 7 kleine vulopeningen met daaronder de inscripties van de 7 heilige oliën der Farao`s in hiërogliefen geschreven.

   
 

De laatste 3 aangemelde Weblinken: Chakra's