·
Home
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
Overzicht Therapieën
 
·
1e Chakra Basis
 
·
2e Chakra Heiligbeen
 
·
3e Chakra Zonnevlecht
 
·
4e Chakra Hart
 
·
5e Chakra Keel
 
·
6e Chakra Voorhoofd
 
·
7e Chakra Kruin
 
·
Reiki
 
·
Reconnection
Overzicht Thema's
 
·
11:11 Code
 
·
De Arcturiërs
 
·
De Mozes Code
 
·
Engelen Pagina
 
·
Spirituele vakanties
Overzicht Boeken
 
·
Eckhart Tolle
 
·
De Kinderen van de Wet van Een
 
·
De Binnenste Kring
 
·
De Maria Magdalena Code
 
·
Multidimensionaal bewustzijn
 
·
Ziekte is onwetendheid
 
 

 

 
  6e Chakra - Ajnachakra - Voorhoofd Chakra
     
 

Ajna is Sanskriet voor weten en is het zesde chakra volgens de tradities binnen het hindoeïsme en yoga, waarbinnen chakra's lichamelijke, emotionele en spirituele componenten bevatten. Het Ajna Chakra wordt ook wel het Derde Oog en Shiva's Oog genoemd. Ajna bevindt zich ter hoogte van de wenkbrauwen en staat voor oplettendheid en bewustzijn.

Als geestelijk centrum zorgt het Ajnachakra voor oplettendheid en bewustzijn. Als de levensenergie zich in het zesde chakra verzamelt en blokkades worden opgeheven, is het mogelijk om een hoger bewustzijn te bereiken. Een belangrijk symbool voor het zesde chakra is Shakti Hakini, een androgyne godheid, die zowel het mannelijke als vrouwelijk aspect vertegenwoordigt (de dualiteit wordt overstegen).

Het Ajna-chakra verzorgt de verbinding met de geestelijke wereld en opent de poorten naar intuïtieve kennis en verwijst naar een werkelijkheid die tevoorschijn komt zodra het dualistisch waarnemen van de wereld overstegen wordt en de gedachten tot rust komen. Omdat het voorhoofdchakra de werking van alle endocriene klieren beïnvloedt, is het essentieel voor de gezondheid. Een verstoring uit zich op geestelijk niveau, zoals angst, een gevoel van zinloosheid en doelloosheid of als concentratieproblemen. Is dit chakra vrijwel helemaal leeg, dan kan dat zelfs leiden tot zware geestesziekten. Een verzwakt chakra kan ook heel depressief maken, terwijl een overactief chakra waanvoorstellingen en schizofrenie tot gevolg kan hebben.

Derde Oogchakra olie Sandelwood van Cosmic&Flower Chakraoliën
Ik Zie en Word Gezien

Bij de oude Egyptenaren was al bekend dat de geest via het 3de oog naar de wereld kijkt. Ze gebruikte ook het Oog van Horus als symbool hiervoor. Als men de vorm en de doorsnee van het Oog van Horus neemt, komt dit overeen met de vorm en doorsnede van de plek in onze hersenen waar de informatie van het lichaam de hersenen binnenkomt.
Daar waar de zintuigen overgaan in het bewustzijn.

Sandelwood reinigt disharmonie van de 3de oogchakra membramen en het Universele Liefdeslichaam, de emotionele spirituele laag.

Het geheim van Sandelwood is dat het met zijn warme houtnoten geur verstoringen uitzuivert van het 3de oog op zielsniveau. Hiermee helpt Sandelwood de mensheid om zich weer te verbinden met zijn spiritueel wezen.

Sandelwood helpt om de controle los te laten en versterkt waarnemingen en meditatie belevingen.

Op psychisch niveau werkt Sandelwood harmoniserend op stress situaties, heft irritaties op en bevordert de concentratie. Fysiek stimuleert Sandelwood het immuunsysteem en verzacht gewrichtsklachten, artritis en reuma.

Krachtwoorden toegevoegde Cosmic&Flower Energy:
Activeert het innerlijke inzicht in zijn eigen identiteit. Gebruik advies: Als massage- huid of badolie, als parfum en verdampen in en oliebrander.

Tip, gebruik:
Sandelwood in een combinatie van hierboven benoemd gebruiksadvies.

Bestel hier een van de chakra olië

Lichamelijk
Het voorhoofdchakra zou de werking van alle endocriene klieren beïnvloeden, is vanuit die filosofie essentieel voor de gezondheid. Verstoring zouden zich op geestelijk niveau uiten, zoals angst, gevoel van zinloosheid en doelloosheid of concentratieproblemen. Is dit chakra vrijwel helemaal leeg, zou dat leiden tot zware geestesziekten of depressiviteit, terwijl een overactief chakra staat voor waanvoorstellingen en schizofrenie.

Emotioneel
Als de levensenergie zich in het zesde chakra verzamelt en blokkades worden opgeheven, zou het mogelijk zijn om een hoger bewustzijn te bereiken. Een belangrijk symbool voor het zesde chakra is Shakti Hakini, een androgyne godheid, die zowel het mannelijke als vrouwelijk aspect vertegenwoordigt, waardoor de dualiteit wordt overstegen. Het Ajna-chakra staat voor de verzorging de verbinding met de geestelijke wereld en de opening van de poorten naar intuïtieve kennis. Het verwijst naar een werkelijkheid die tevoorschijn komt zodra het dualistisch waarnemen van de wereld overstegen wordt en de gedachten tot rust komen.

Symbolisch
Ajna wordt geassocieerd met de volgende symbolen:

  • Goden: Ardhanarishvara, Hakini en Shakti
  • Element: licht
  • Kleur: indigoblauw
  • Dier: geen
  • Lichaamsdelen: kleine hersenen, gezicht, ogen, zenuwstelsel
  • Planeet: Uranus
  • Leeftijd: 35 - 42 jaar
  • Edelstenen: Sodaliet en Lapis Lazuli
Derde Oogchakra olie Sandelwood van Cosmic&Flower Chakraoliën

De unieke lijn van deze 7 Cosmic & Flower chakra oliën
zijn een combinatie van 7 heilige Egyptische chakra oliën en een Cosmic & Flower Energy.

De 7 chakra oliën:
Sakkara is het oudste complex met koningsgraven, waaronder de allereerste Piramide van Djoser. In 2002 werden daar twee graven uit de periode 2.300 jaar v. Chr. geopend van overleden artsen van het Koninklijke hof.

In deze graven vond men tabletten van het fijnste albast met 7 kleine vulopeningen met daaronder de inscripties van de 7 heilige oliën der Farao`s in hiërogliefen geschreven.

   
 

De laatste 3 aangemelde Weblinken: Chakra's

   
 
   
 

De laatste 5 geplaatste advertenties: Chakra's