·
Home
 
·
Zoeken / Info
 
·
Spirituele boeken
Overzicht Therapieën
 
·
1e Chakra Basis
 
·
2e Chakra Heiligbeen
 
·
3e Chakra Zonnevlecht
 
·
4e Chakra Hart
 
·
5e Chakra Keel
 
·
6e Chakra Voorhoofd
 
·
7e Chakra Kruin
 
·
Reiki
 
·
Reconnection
Overzicht Thema's
 
·
11:11 Code
 
·
De Arcturiërs
 
·
De Mozes Code
 
·
Engelen Pagina
 
·
Spirituele vakanties
Overzicht Boeken
 
·
Eckhart Tolle
 
·
De Kinderen van de Wet van Een
 
·
De Binnenste Kring
 
·
De Maria Magdalena Code
 
·
Multidimensionaal bewustzijn
 
·
Ziekte is onwetendheid
 
 

 

 
  Healing / Therapie: Reiki
     
 

Reiki Is een oude helings methode en wordt al duizenden jaren gebruikt en herontdekt door Dr Mikao Usui. Reiki is een Japanse term die universele levensenergie betekent.

In de praktijk betekent dit dat je via handoplegging lichaam en geest energetisch beter in balans breng en daarmee tot een diepere ontspanning en vermindering van stress. Reiki werkt op het fysieke, mentale, emotionele en spirituele niveau van ons lichaam.

Voordelen van een Reiki behandeling:

  • Reiki leidt tot een diepere ontspanning
  • Vermindering van stress
  • Reiki versterkt het immuunsysteem
  • Helpt bij fysieke en mentale klachten / ziekten
  • Reik werkt in op Werkt in op de diepere oorzaak en symptomen
  • Het in balans brengen van de functies van klieren en organen
  • Reiki bevordert het beter doorstromen van de lichaamsenergie die door obstakels en onderdrukte emoties zijn geblokkeerd

Reiki algemeen:

Reiki is een oorspronkelijk Japanse geneeswijze, een manier om te helen. De volledige naam van deze helingwijze is "The Usui System of Usui Healing". De Japanse naam is "Usui Shiki Ryoho". In het Nederlands wordt dit meestal aangeduid als: "Het Usui Reiki Systeem" of "Het Usui Systeem van natuurlijk genezen". De Nederlandse vertaling van het woord Reiki is "Kracht van de Zon" . of, "Universele levensenergie", ook wel "de Kracht waaruit alles bestaat".

De Reiki - energie is een kracht die er altijd al geweest is. Het enige dat er aan ontbrak was de mogelijkheid, het daadwerkelijk te kunnen gebruiken voor heling voor onszelf en anderen. Met het "Usui Systeem van Natuurlijk Genezen" hebben wij het vermogen (terug) gekregen. Reiki betekent Universele levensenergie.

Het Usui systeem is een natuurlijke geneeswijze voor het lichaam. Voor sommige mensen, die zich met Reiki hebben laten behandelen, is het helende effect van Reiki op het lichaam de aanleiding om er kennis mee te maken en een Reiki cursus te gaan doen. Reiki helpt bij blokkaden en Reiki laat de vitale energie daarvan vrij doorstromen. Reiki kracht helpt bij spanningen en problemen.

Ander artikel over over Reiki:

Reiki is een zeer oude heelkunst, die door velen wordt vergeleken met magnetiseren. Veel mensen weten wel ongeveer wat magnetiseren is en de vergelijking hiermee is dan ook een goede manier om aan diegenen die nog nooit van Reiki gehoord hebben, uit te leggen wat het is. Want Reiki is, net als magnetiseren, te omschrijven als: helen met de handen. Toch zijn er ook veel verschillen tussen de twee heelkunsten.

Universele levensenergie
Reiki is een Japans woord en betekent Universele Levensenergie, een energie die stroomt door alles wat leeft en onuitputtelijk is. Ki betekent energie en Rei staat voor kosmos. Het is een natuurlijke geneeskracht die iedereen in zich heeft en door een Reiki-kanaal via de handen naar buiten kan stromen om jezelf of iemand anders te behandelen. Door middel van Reiki-initiaties kan dit kanaal, wat bij veel mensen in onze maatschappij gesloten is, opnieuw worden geopend.
Reiki is niet aan een religie gebonden. Iedereen die een Reiki-kanaal wil zijn kan dit worden. Mits je gezond van geest bent en je intenties goed zijn. << Lees meer >>

 
De kern van Reiki
De kern van Reiki
Diane Stein
Het Reiki Kompendium
Het Reiki Kompendium
W. Lubeck, Frank Arjava Petter & W.L. Rand
Handboek Reiki
Handboek Reiki
B. Buis, Sunny Nederlof & B. Buis
Het Grote Boek der Reiki Symbolen
Het Grote Boek der Reiki Symbolen
W. Lubeck, W. Lübeck & M. Hosak
 
Reiki Masters
Welkom op mijn Spiritual Wisdom website. Hier staan veel Nederlandstalige en Engelstalige spirituele artikelen.
Reiki Praktijk Orfilan - Apeldoorn
Aanbieders kunnen hier adverteren voor een bedrag van 35 euro per pagina en jaar. Aanvragen via de mail
   
 

De laatste 2 aangemelde Weblinken: Reiki